Rólunk

A Völgyzugoly Műhely Kft. egy településtervező, fejlesztő iroda. Főként településrendezési eszközöket, fejlesztési koncepciókat, stratégiákat készítünk Önkormányzatok számára, de számos egyéb, ehhez kapcsolódó szakmai feladatot is elvégzünk.

Nevünkben a műhely szó arra utal, hogy a tervezésre nem, mint mindennapi rutinra tekintünk, hanem az adott feladatot műhelymunkaként, közösen gondolkodva, a korábbi tapasztalatainkat felhasználva, de a település egyéni igényeihez szabva végezzük el.

Az iroda munkatársai településmérnök, építészmérnök, tájépítész, környezetgazdálkodási agrármérnök végzettségűek, így adott feladaton, annak összetettségétől függően, több ember is dolgozik. Az iroda minden munkatársa végzett mediátor.

Munkánk során mindig az újításra, megújításra törekedtünk. Ennek példái a több évig tartó mikrotérségi kutatásunk, az általunk szervezett szakmai konferenciák, környezeti nevelés projektünk eredményei, sikeres pályázataink. Legújabb kutatásunk a településfejlesztés társadalmasításának megújítása mediációs módszerekkel, melyet a gyakorlatban már több településen  kipróbálhattunk.

Örömmel tölt el minket szakmai sikerünk, azonban legbüszkébbek mégis arra vagyunk, hogy számos olyan település van, ahová több mint 10 éve terveztünk először, s máig visszahívnak, ha településrendezési, fejlesztési feladat van. Mert a településtervezés közös munka, s bizalomra épül. Szeretnénk méltó lenni a Megbízóink bizalmára.